تاریخچه الکتروموتور

الکتروموتور (Electro-Motor)چیست؟

موتور الکتریکی یا الکتروموتور (یک ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند ). برای اینکه در خرید الکتروموتور انتخاب مناسبی داشته باشیم باید درباره محل و محیط نصب الکتروموتور اطلاعاتی کسب کنیم.

الکتروموتور بیشتر از طریق تعامل بین میدان مغناطیسی موتور و جریان الکتریکی در سیم پیچی کار می کنند. با توجه به قانون فارادی ، این فعل و انفعال نیرویی  ، نیروی گشتاوری ایجاد می کند که به شفت موتور اعمال می شود.

 

تاریخچه الکتروموتور

الکتروموتورها می تواند از منابع جریان مستقیم تغذیه کند مانند باتری ها ، یکسو کننده ها یا منابع جریان متناوب (AC)  اینورترها همچنین ژنراتورهای الکتریکی یا شبکه های برق.

الکتروموتورها دلیل بوجود آمدن بسیاری از فناوری‌هایی که در قرن بیست و یکم از آن‌ها لذت می‌بریم، هست. بدون الکتروموتور ها، ما هنوز در دوران توماس ادیسون زندگی می‌کردیم، زمانی که تنها هدف برق روشن کردن لامپ‌ها بود.

موتور الکتریکی در اتومبیل ها، قطارها، تجهیزات برقی، فن ها، تهویه مطبوع ، لوازم خانگی ،  دیسک درایوها و موارد دیگر یافت می شوند ، حتی بعضی از ساعت های الکتریکی از دینام های کوچک استفاده می کنند.  موتورها انواع مختلفی دارند که بر اساس اهداف مختلف ساخته شده اند.  از زمان اختراع الکتروموتور ها ، در زمینه مهندسی  پیشرفت های زیادی به وجود آمده است و برای مهندسان امروزی الکتروموتور ها تبدیل به موضوعی بسیار مهم شده است.

الکتروموتور چیست

الکتروموتورکوچک

الکتروموتور کوچک چیست ؟ کارخانه ها و تولید کننده های بزرگ از الکتروموتورها همواره به دنبال راهی برای کوچکتر و کم حجم کردن الکتروموتور ها و جواب دادن به نیاز های صنایع مختلف می باشند. الکتروموتور های فرم کوچک یا الکتروموتور های کوچک، الکتروموتور هایی کم حجم که دارای انواع مختلفی هستند.

تراکم قدرت و کارایی بهبود یافته در سری الکتروموتور های کوچک به طراحان این امکان را می دهد تا محصولاتی با اندازه کوچکتر و وزن کمتری تولید کنند. این طیف وسیعی از سیستم عامل های موتور جمع و جور برای پاسخگویی به توان ، اندازه ، کارایی و نیازهای زندگی برنامه های مشتری طراحی شده است. الکتروموتور های کوچک به دلیل داشتن مزایای بیشتر نسبت به الکتروموتور های معمولی در حال پر کردن جای این نوع موتور های قدیمی هستند و یکی از کاربرد های فراوان موتور ها در مولتی روتور ها و پهپاد ها است.

الکتروموتور سایز کوچک در درجه اول انرژی مورد نیاز برای اجرای عملیات های متفاوتی را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد و به دنبال آن راندمان کلی دستگاه افزایش می یابد.  از طرفی دیگر سیستم هایی که باتری کوچک  دارند از الکتروموتور های کوچک استفاده می کنند زیرا باعث می شود تا فشار کمتری به باتری وارد شود و در نتیجه طول عمر آن افزایش می یابد.

الکتروموتورهایی که در طول شبانه روز حداقل ارائه خدمات داشته باشند، مانند پمپ های محرکه، فن ها و غیره، می توانند بر اساس بارمداوم و عوامل دیگر انتخاب شوند. این از الزامات چرخه کار است که باید توسط موتور انجام شود. .

راهنمای انتخاب الکتروموتور مناسب

یکی از ضروری ترین و مهم ترین امور مهندسی در هر واحد صنعتی انتخاب صحیح الکتروموتور می باشد . ویژگی های  این الکتروموتورها بر اساس کاربردشان و نوع وظیفه ای که از آنها انتظار می رود متفاوت است. بنابراین در این بخش به نکاتی که برای انتخاب و سفارش الکتروموتور باید توجه کنیم ، می پردازیم.

ویژگی های انتخاب الکتروموتور:

سرعتگشتاورکارکردولتاژفرکانس منبع تغذیه

دمای محیط الکتروموتور

با توجه به استانداردهای طبیعی، بازده موتور بر اساس دمای 40 درجه محیط، توسط فروشندگان اعلام می شود . اگر که درجه حرارت محیط برای مدت زمان طولانی بالا باشد، آنگاه موتور باید بررسی شود که آیا برای حفظ بازده مشخص در دمای بالاتر مناسب است یا نه ، در غیر این صورت ، باید عوامل لازم برای دانستن بازده پیش بینی شده واقعی در درجه حرارت بالاتر به کار گرفته شوند.

برای حفظ بازده موتور در دمای بالاتربه عنوان قدرت مورد نیاز تجهیزات حرکتی، ممکن است لازم باشد که اندازه فریم بزرگ تری برای موتوری با همان رتبه انتخاب شود زیرا باعث جلوگیری از عوارض جانبی ناشی از کاهش رتبه قدرت موتور می شود.

تفاوت الکتروموتور های معمولی و الکتروموتور کوچک چیست

الکتروموتورهای معمولی دارای دو بخش اصلی هستند که شامل روتور و استاتور روتور قسمت متحرک موتور است که دارای سیم پیچ جهت استفاده به عنوان آهنربای الکتریکی است و همچنین استاتور قسمت ثابت موتور دارای آهنربای دائمی است به‌ صورتی که با وصل شدن برق ، جریان الکتریکی از طریق قطعاتی به نام جاروبک که به قسمت انتهایی روتور (کموتاتور) متصل است وارد روتور شده و با تغییر لحظه ای قطب‌ها روتور به حرکت در خواهد آمد که این کار باعث معایب و محدودیت شده است که این محدودیت ها عبارت‌اند از :

وجود محدودیت در ورود جریان به سیم پیچاصطکاک و خرابی زودرس موتور
ساییده شدن محل تماس کموتاتور و جاروبکنیاز به تمیز کردن جاروبک و کموتاتور
اصطکاک کموتاتور و جاروبک  که باعث کم شدن سرعت می شود.

اما ساختار در موتورهای کوچک بر عکس ساختار موتور های معمولی است یعنی قسمت سیم پیچ موتور ثابت بوده و بدنه اصلی موتور که دارای آهنربای دائمی است حرکت می کند. این نوع سیستم دارای مزایای زیادی است برای مثال: استفاده نشدن از جاروبک و کموتاتور و در نتیجه ساییده نشدن و خراب نشدن محل اتصال این دو، سرعت بالاتر ، نویز و لرزش و صدای کمتر،عدم  نیاز به تمیز شدن بین کموتاتور و جاروبک . الکتروموتور های کوچک برای کنترل سرعت و تقسیم ولتاژ نیازمند سیستم جامعی هست که به آن‌ها مدار های speed control  یا به اختصار esc گفته می شود.

کاربرد الکتروموتورها چیست

در صنایع گوناگون از انواع مختلف الکتروموتورها یا موتورهای الکتریکی استفاده می شود، مانند :

لوازم خانگیفن ها و دمنده ها و …صنعت خودرو سازی
صنعت کشتی رانی که از الکتروموتور هایی با ابعادی بزرگتر استفاده می کنند.

سوالات متداول

1-سرعت

2-گشتاورکارکرد

3-ولتاژ

4-فرکانس منبع تغذیه

لوازم خانگی

فن ها و دمنده ها و …

صنعت خودرو سازی

صنعت کشتی رانی که از الکتروموتور هایی با ابعادی بزرگتر استفاده می کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *