الکتروموتور چیست؟

الکتروموتور چیست؟ قبل از هر توضیحاتی بهتر است ابتدا کمی بیشتر درباره الکتروموتور و مشخصات آن، صحبت کنیم. همان طور که گفته شد، الکتروموتورها وسیله هایی هستند که انرژی الکتریسیته را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند و روش کار این تجهیزات بدین شکل است که زمانی که یک هادی حامل جریان، در یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد، نیرویی بر آن وارد می شود که در ادامه و از طریق آن، انرژی مکانیکی ایجاد می گردد.

بیشتر الکتروموتورها از طریق تعامل بین میدان مغناطیسی موتور و جریان الکتریکی در سیم پیچی کار می کنند. این فعل و انفعال نیرویی (طبق قانون فارادی) نیروی گشتاوری ایجاد می کند که به شفت موتور اعمال می شود.

الکتروموتور چیست؟

الکتروموتورها در دو نوع دوار و خطی در بازار وجود دارند. علاوه بر این دسته بندی ، یکی دیگر از دسته بندی های الکتروموتورها، دسته بندی آن ها بر اساس نوع جریانشان می باشد که به دو دسته جریان مستقیم و جریان متناوب تقسیم می شوند.

الکتروموتور دلیل بوجود آمدن بسیاری از فناوری‌هایی را که در قرن بیست و یکم از آن‌ها لذت می‌بریم، هست. بدون موتور، ما هنوز در دوران توماس ادیسون زندگی می‌کردیم، زمانی که تنها هدف برق روشن کردن لامپ‌ها بود. موتور الکتریکی در اتومبیل ها، قطارها، تجهیزات برقی، فن ها، تهویه مطبوع، لوازم خانگی، دیسک درایوها و موارد دیگر یافت می شوند.

موتور الکتریکی در اتومبیل ها، قطارها، تجهیزات برقی، فن ها، تهویه مطبوع، لوازم خانگی، دیسک درایوها و موارد دیگر کاربرد دارند. حتی برخی از ساعت های الکتریکی از دینام های کوچک استفاده می کنند. درواقع مدل های الکتروموتورها برای هدف های مختلفی ساخته شده اند.

هچنین الکتروموتورها در زمینه مهندسی کاربردهای زیاده داشته و پیشرفت های زیادی را به وجود آورده است و امروزه برای مهندسان تبدیل به موضوعی بسیار مهم شده است.

تاریخچه الکتروموتور

در سال ۱۸۸۲ نیکولا تسلا اصول میدان مغناطیسی دوار را پایه گذاری کرد و راه را برای استفاده از میدان دوار به عنوان یک نیروی مکانیکی باز کرد. او در سال ۱۸۸۳  از این اصول برای طراحی یک موتور القایی دو فاز استفاده کرد همچنین  در سال ۱۸۸۵ گالیلئو فراریس مستقلاً تحقیقاتی را در این موضوع شروع کرد و نتایج تحقیقات خود را در سال ۱۸۸۸ به  مقاله ای به آکادمی سلطنتی علوم در تورین ایتالیا ارائه داد.

امروزه حرکتی که نیکولا تسلا در سال ۱۸۸۸ آغاز کرد ، از آن به عنوان انقلاب صنعتی دوم یاد می‌کنند، زیرا این حرکت باعث تولید آسان تر انرژی الکتریکی و همچنین قابلیت انتقال انرژی الکتریکی در طول مسافت‌های طولانی را دارد. پیش از اختراع موتورهای جریان متناوب به وسیله تسلا موتورها به وسیله حرکت دائم یک هادی در میان میدان مغناطیسی ثابت به حرکت در می‌آمدند. تسلا در طی تلاش های زیادی ، موفق شد که حق امتیاز شماره ۰٫۴۱۶٫۱۹۴ ایالات متحده  را برای اختراع موتور خود کند . این موتور که  نوع خاصی از موتور های القایی بود در بسیاری از عکس های تسلا نیز وجود دارد.

کاربردهای الکتروموتور

همانطور که خوندیم الکتروموتورها کاربرد زیادی دارد یکی از پرکاربردترین ابزارهای صنعتی الکتروموتور ها می باشند که در ابعاد و اندازه های مختلف در بسیاری از مصارف، خانگی، صنعتی و … کاربرد دارند. در واقع بسیاری از صنایع، به این ابزار با اهمیت، وابسته اند و در اکثر تولیداتشان، الکتروموتور مهم ترین نقش را ایفا می کند.

از فناوری‌هایی که در قرن بیست و یکم از آن‌ها لذت می‌بریم ، از الکتروموتور ها استفاده کرده ایم .در صورتی که الکتروموتور نبودند ، ما هنوز در دوران توماس ادیسون زندگی می‌کردیم ، زمانی که تنها هدف برق روشن کردن لامپ‌ها بود.

از مهم ترین صنایعی که الکتروموتورها در آن استفاده فراوانی دارند، می توان به صنایع خودروسازی و صنایع کشتی سازی اشاره کرد. علاوه بر این، در بسیاری از صنایعی که اقدام به تولید بسیاری از لوازم برقی نظیر برخی از لوازم خانگی و … می کنند، الکتروموتورها از مهمترین اقلام مصرفی، در خط تولید این کارخانجات می باشند.

الکتروموتور چیست

الکتروموتور دست دوم

یکی از مشکلاتی که  امروزه کسب و کارهای مختلف با آن دست و پنجه نرم می‌کنند ، محدودیت‌های مالی است به‌ ویژه واحدهای تولیدی و کارخانه هایی که با افزایش قیمت مواد اولیه و موارد مختلف مواجه شده‌اند و خرید دستگاه‌های صنعتی، فشار زیادی به آن‌ها وارد می‌کند. خرید الکتروموتور استوک یا دست دوم در بسیاری از مواقع کمک می‌کند تا در هزینه‌های خرید یک کالای صنعتی صرفه‌جویی شود و هزینه کمتری صرف شود.

همچنین شرایط اقتصادی واحدهای تولیدی و شرکت‌های مختلف به‌ صورتی است که بیشتر آن‌ها نیاز به فروش دستگاه‌ها و تجهیزات صنعتی خود دارند. این یک فرصت مناسبی برای افرادی هست که قصد خرید الکتروموتور استوک دارند.

الکتروموتور عمودی

الکتروموتور عمودی (الکتروموتور سر چاهی) به الکتروموتور هایی گفته می شود که به صورت عمودی نصب شده و مناسب مکان هایی هستند که عمق چاه زیاد است و به جهت راه اندازی پمپ های عمود محور بسیار مناسب می باشند. الکتروموتور عمودی به موتوری اطلاق می شود که به صورت عمودی نصب می شوند و معمولا در مکان های تحت فشار مانند چاه های عمودی و حفره های عمیق ، کاربرد دارند. در الکتروموتور های عمودی امکان افزایش کف گرد مطابق با دستور العمل درج شده در دفترچه راهنمای آن وجود دارد .

1

جهت چرخش این موتورها بر خلاف عقربه های ساعت می باشد به صورتی که تغییر جهت آن بر طبق چرخش عقربه های ساعت نیز وجود دارد که برای انجام دادن این کار باید پین آن را برداشت و تغییر خط بین تابلو و کلید را تغییر داد .

حرکت معکوس یا اصطلاحا ترمز الکتروموتور به متوقف کردن و جلوگیری حرکت موتور بعد از خاموش شدن توسط سیستم بازدارنده می گویند.

الکتروموتور عمودی نیز همانند سایر الکتروموتور هست به طوری که بدون روغن اولیه تحویل می گردد . بنابراین اگر خواستیم از این الکتروموتور ها برای اولین بار استفاده کنیم ، برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشد بهتر است بلبرینگ کف گرد تا نیمه شیشه روغن در براکت بالا پر شود .

به طور کلی این دسته از موتورهای الکتریکی از یک سری اجزای مشخص ساخته می‌شوند که این اجزا به شرح زیر است:

قطعات حفاظت از موتوربلبرینگ بالایی موتور که بیشترین فشار کاری روی آن است
پوسته استاتور یا بدنه اصلیبراکت بلبرینگ که وظیفه نگهداری بلبرینگ‌ها را دارد
بلبرینگ شیار عمیق که به عنوان بلبرینگ راهنما استفاده می‌شود

مزیت های الکتروموتور عمودی

یکی از مهم ترین مزایای الکتروموتور های عمودی کم صدا بودن آنهاست ، به این دلیل که فاقد گیربکس هستند به همین دلیل نسبت به گیربکس های افقی ، از صدای پایین تری برخوردار هستند و همینطور الکتروموتور های عمودی در مقایسه با الکتروموتور های افقی فضای کمتری را اشغال می کنند به همین علت در مکان های تحت فشار یا چاه های عمودی بسیار کوچک  ،  فضای کمی مورد نیاز است.

یکی از مزایای الکتروموتور عمودی میتوان به اشغال جای کم و ایجاد صدای کم اشاره کرد و دلیل صدای کم این موتور ها عدم نیاز به گیربکس می باشد.این الکتروموتور میتواند در محیط هایی با دمای 45 درجه سانتیگراد عملکرد استاندارد  و مناسبی داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *